Vær med til at passe på miljøet med en miljøvenlig varmekilde

Vi er alle sammen blevet mere og mere bevidste om, at vi skal passe på miljøet. En af de mange måder, du kan passe på miljøet, er ved at have en miljøvenlig varmekilde hjemme i privaten. Er du på jagt efter en miljøvenlig varmekilde, bør du kigge nærmere på en pilleovn eller et pillefyr, så du kan fyre med løse træpiller eller træpiller i en pose.

Træpiller er et godt og miljørigtigt valg

Som du sikkert allerede ved, så er der mange forskellige opvarmningskilder at vælge mellem. Du ved helt sikkert også, at de ikke er lige miljøvenlige alle sammen. Så vil du opvarme din bolig på en miljøvenlig måde, kan du vælge at fyre med træpiller i en pilleovn eller i et pillefyr. Ikke nok med at du beskytter miljøet, så får du også mange fordele ved at opvarme din bolig på denne måde. 

Tre fordele ved at vælge træpiller

Inden du går i gang med at skifte din gamle opvarmningskilde ud med en pilleovn eller et pillefyr til træpiller, bør du kende til de tre fordele, der er ved denne opvarmningskilde. Den ene er allerede nævnt, men kommer alligevel med igen, da det er en vigtig fordel:

  • Et pillefyr eller en pilleovn er miljøvenlige opvarmningskilder
  • Træpiller er forholdsvis billige i forhold til andre opvarmningskilder
  • Træpiller er et CO2-neutralt brændstof

Lidt ekstra viden om træpiller

Træpiller fremstilles typisk af genanvendeligt materiale. De små piller bliver lavet af sammenpressede træspåner og savsmuld. Træspånerne og savsmulden kommer for det meste fra gran, fyr og bøg. Der kan dog også anvendes andre træsorter.